Samlingstips og kjøreregler

Les gjennom punktene under for å vite hva du bør ha med på samling eller konkurranse, samt noen tommelfingerregler for hvordan vi skal oppføre oss.

Mat
– dere må ha med mat selv til alle måltider med unntak av middager, med mindre det er gitt beskjed om noe annet. Oppskåret brød, pålegg og frukt anbefales. Pastablandinger ol kan også være bra hvis det er eget kjøkken. Husk drikkeflaske.
– middager lager vi enten sammen, eller vi går ut og spiser et sted
– husk å ha med niste og drikke som dere kan ta rett etter hver økt.
– gi oss beskjed hvis du har noen mat-allergier el.

Klær og sko
–  Ta med nok varme vind- og vanntette klær (det er ikke sikkert klærne tørker mellom øktene). Super- eller ullundertøy er veldig kjekt å ha etter trening, husk både over- og underdel – det holder ikke med bare en overtrekksbukse. T-skjorter av bomull er et svært dårlig alternativ etter trening.
– husk at spesielt hender, hals, hode og føtter er utsatt når det blir kaldt og vått. Lue, buff og hansker må alle ha minst to av, våtsokker er kjekt å ha.
– varme sokker og sko/støvler, o-sko
– husk overtrekksdrakten til TREES, dere som har den. De som ikke har skal få så snart som mulig.
– håndkle

Denne listen er et godt utgangspunkt, men det er antagelig ting du bør ha med som ikke er nevnt her. Dere er ansvarlige for pakkinga, så tenk igjennom. Har du tips til noe som bør være med på denne lista, legg igjen en kommentar.

Utstyr for øvrig
– EKT-brikke, emiTag og kompass
– hodelykt og oppladet batteri
– (valgfritt) GPS-klokke + utstyr for å overføre til pc
– (valgfritt) Laptop

Hygiene og sykdom
– I forbindelse med en samling eller konkurransehelg er slitasjen på kroppen ekstra stor og man er mer utsatt for å bli syk enn til vanlig.
– Vær nøye med håndvask etter dobesøk, bruk såpe
– Ikke lån bort drikkeflaske til andre, bruk din egen, sykdom smitter svært lett gjennom væske.
– Hvis du merker at du er i ferd med å bli dårlig, si ifra til en av lederne, også om du er i tvil. Vi tar en diskusjon på hva du bør gjøre.
– Nok søvn er viktig for å hente seg inn, en god tommelfingerregel sier at man skal sove 8 timer + antallet timer du har trent den dagen.
– Etter hver økt bør man med en gang ta på seg varme og tørre klær (skift alt, vått undertøy er en effektiv måte å bli syk på), deretter spiser man matpakken. Hvis du skal jogge ned før du skifter, ta først på deg en tørr super og en overtrekksjakke.
– Husk at det å holde seg frisk er viktig ikke bare for deg selv, men også oss andre – det er fort gjort at forkjølelse og sykdom sprer seg på en samling.

Når vi er på overnattingsstedet
– hvis dere må tørke klær/sko, gjør dette på badet, der er det varmest. Sett gjerne på vifta for å få ut den fuktige luften. Andrevalget er å tørke klær inne i lukkede skap. Ikke tørk klær på soverom (det blir fuktig og dårlig luft). Tørking av klær i fellesarealer innendørs er vanligvis ikke noe vi skal gjøre (det ser ikke bra ut og vi får et dårlig rykte).
– senest kl. 23 må alle ha lagt seg for at vi skal få tilstrekkelig med søvn. Vi ligger flere på hvert rom, så det er vanskelig å sovne hvis noen prater. La de som ønsker å sove ha rommet, gå heller et annet sted for å prate.

Vær klar til avtalt tid
– Det er ditt ansvar å sette deg inn i når de ulike aktivitetene skal begynne, spør hvis informasjonen mangler
– Pakk det du trenger å ha med deg i god nok tid så du får med deg alt (det er ikke artig å innse at du har glemt o-skoa når vi skal starte på økta, i verste fall mister du økta)
– Anstreng deg for å være presis, det er ikke kjekt å vente for de som er presise

 

Legg igjen en kommentar