NM sprint og CraftCup i Arendal

Helga 28. – 29. mai ble det arrangert NM sprint og CraftCup mellomdistanse i Arendal. 5 løpere fra kretslaget fikk prøve seg på spennende byorientering og krevende sørlandsskog. Helgens beste prestasjon var Øysteins 20. plass i NM sprint, gratulerer!

Programmet for helgen var NM sprint på lørdag med kvalifisering og finale, samt CraftCup (NorgesCup) mellomdistanse på søndag. Både kvalifiserting og finale foregikk i Arendal sentrum. Området er meget kupert og dette hadde løypeleggerne utnyttet – spesielt 2. strekket i kvalifiseringen var et utfordrende veivalgsstrekk som gjorde det vanskelig å bestemme seg.

Våre juniorer; Øystein Tvedt, Per Øyvind Valen og Jonas Espedal var nødt til å være skjerpet og offensive hele veien. Øystein løp godt og kvalifiserte seg til finalen, Jonas var en hårsbredd fra å komme med – kun 2 fattige sekunder skilte ham fra en finaleplass. Per Øyvind løp så fort han kunne, men kapasiteten var noe redusert pga en skade han pådro seg helgen i forveien, så han kom ikke til finalen denne gang. I finalen gjorde Øystein igjen et meget jevnt og godt løp, og med klassens raskeste spurttid tok han en flott 20. plass.

Kari Fuglestad og Torill Brekken var ikke gamle nok til å delta i NM, men begge løp samme løype som D17-18 og fikk muligheten til å sammenligne seg med de beste. Selv om de ikke var helt fornøyde med den tekniske gjennomføringen, var de hhv. 40 sek og 2min30sek bak å ville kvalifisert seg til finalen om de hadde løpt D17-18. Dette viser at jentene har gode muligheter til å kvalifisere seg neste år, da med 1 år ekstra trening og erfaring.

Søndagens mellomdistanse gikk i et artig og krevende skogsterreng ved Myra videregående skole i Arendal. Alle unntatt Øystein hadde tatt en treningstur i naboterrenget på fredag, så vi hadde fått en advarsel om at det var viktig å ha kontroll med retning og siste sikre. Blant juniorgutta i H17-18 ble det nesten dødt løp mellom Per Øyvind og Jonas, men Per Øyvind løp noen sekunder raskere og fikk en pen 24. plass, plassen foran Jonas. Selv om de gikk på noen bommer underveis, løp de mange strekk som viser at de kan holde tritt med nivået til de 10 beste. Med økt stabilitet teknisk vil dere kunne komme topp 10, farten er god nok! Øystein kom ikke helt inn på kartet og fikk således ingen god dag. Det er brutalt å bli kastet ut i slikt terreng uten å ha testet det ut først, neste gang vet han hva som venter.

Torill og Kari løp D15-16 og ble hhv. nr. 7 og 9. De var ikke fornøyde med egen innsats, det var ikke lett å ha kontroll i det uvante terrenget. Men nå har dere prøvd terrenget og vet hva som venter neste gang. Som leder er jeg veldig glad for at dere ville bli med og prøve dere, det er gull verdt for å bli en bedre o-løper.