Tips til løpene 24. – 25. sep

Om 1.5 uke er det o-idol, jr-NM stafett og CC for junior-klassene fra Solli gård i Asker. Her kommer relevante kartlinker og tips.

 
På 3D rerun fant jeg disse kartene som dekker Solli gård og deler av området rundt.

A    http://3drerun.worldofo.com/index.php?id=16290
B    http://3drerun.worldofo.com/index.php?id=31031
C    http://3drerun.worldofo.com/index.php?id=18853

Det er godt mulig at dere blir servert et kart som dekker en annen del av terrenget rundt Solli gård, men kart B inneholder ihvertfall 2 av kartutsnittene i innbydelsen. Kart B kan deles inn i to typer; den nordlige delen som er ei slak skråli med mye utydelig myr og den sørlige delen som er brattere og har flere høydedetaljer og stup. Det er viktig å tilpasse teknikken i disse to delene. Aktiv bruk av kompasset er nødvendig, samtidig som man må forsøke å plukke med seg noen detaljer underveis på strekket. Viktig å ha noen kontrollpunkter underveis, så man kan forsikre seg om at kursen er god. Det er imidlertid mulig å holde høy fart, såfremt man har en god kurs. Husk å løfte blikket!

I den sørlige delen av B er det masse kurvedetaljer å orientere på, utfordringen her er bla. å forenkle formasjonene underveis på strekket. Inn i postene må tempoet ned slik at man får en kontrollert inngang i posten. Det er mange lignende daler, så faren for parallellfeil er tilstede. Vær også obs på mulige veivalgsstrekk, bruk noen ekstra sekunder på å vurdere dine valg. Løp jevnt.

Hvit skog og lysegrønt er antagelig helt greit å løpe i, mellomgrønt gir mer motstand og mindre oversikt. Myrene kan fort være tunge og våte etter alt regnet, test ut en myr eller to før start for å finne ut av hvordan de er.

Det er fysisk tungt terreng, så det er lett å presse for hardt og miste kontrollen. Press med måte.

For dere som skal løpe stafetten:
I en stafett er det om å gjøre minst mulig feil. Derfor er det lurt å åpne behersket, ta det med ro til de første postene. Dette gjelder også vanlige løp, men i en stafett er det lett å bli for ivrig pga mange løpere rundt deg. Sjekk koder på hver post, det har du tid til. Statistisk sett bommer junior-løpere mye, stol derfor kun på deg selv. Løper du sammen med andre løpere må du jobbe for å holde kartkontakt, hele klynga kan bomme så ikke stol blindt på dem. Vær positive og støttende mot dine lagkamerater, før og etter løpet, uansett hvordan det går. Det skal være lov å feile uten at man blir hengt ut som syndebukk.

Legg igjen en kommentar