Info om Spania-samlingen i Alicante 2016

Se treningsplanen, avreisetidspunkter viktige ting å pakke med osv.

Her finner du tidligere informasjon om samlinga.

Tidsplan reise nedover lørdag 13. februar

0800 Oppmøte Haugesund Lufthavn (for Haugesunds-gjengen)
1000 Oppmøte Stavanger Lufthavn (for Stavanger-gjengen)
0940 Avreise Haugesund til Oslo (ankomst 1035) med DY531
1135 Avreise Stavanger til Oslo (ankomst 1225) med DY183
1500 Avreise Oslo/Gardermoen med DY1790
1845 Ankomst Alicante
2000 Ankomst overnatting Alicante

Oppmøte er satt i god tid før siste innsjekking. Vi ønsker å ha god tid, dette fordi vi er en stor gruppe. Som dere ser kommer vi frem lørdags kveld ved overnattinga. Vi skal reise i ca 10 timer eller mer for de som starter langt unna flyplassen. For å minimere belastningen det er å reise så langt er det viktig at dere

 • stiller uthvilt til reisen: hvis dere skal trene torsdag eller fredag  dette være rolig. Vær nøye med å få nok søvn dagene før reisen.
 • sørg for å få i dere nok vann og næring i løpet av reisen. Spis en god frokost før dere kommer til flyplassen. Dere bør ha to måltider i løpet av reisen. Matpakker, drikkeflaske og halspastiller el til flyreisen er lurt å ha.
 • slapp gjerne av underveis på flyet og på bilturen. Det er helt ok å si til sidekameraten at nå tar jeg en liten hvil.

Det vil kanskje være mulig å ta seg en liten løpetur når en kommer ned dersom tiden strekker til.

 

Vær og klima

Typisk temperatur på den tiden av året er det 15-16 grader og stort sett sol med fare for nedbør. Det kan også være litt vind. Temperaturen kan imidlertid falle en del, eller komme opp mot 20 grader hvis vi er heldig.

Pakketips og begrensninger

Som vanlig er det lurt å se gjennom kretslagets samlingstips og kjøreregler. Her lister vi opp noen ting som er spesielt viktig denne gangen:

 • Max 1 o-sekk og 1 bag per person. Hvis ikke får vi nesten ikke plass i bilene – pakk lurt. Ta kontakt med oss lederne om du mener du må ha med mer.  Pakk i bag og ikke koffert (tar mindre plass og enklere å pakke inn i stappfulle biler)
 • Husk pass (sjekk at det er gyldig hele oppholdet)
 • Penger til mat og andre ting du skal kjøpe der nede. Husk at det ikke er sikkert bankkortet med visa electron fungerer overalt der nede. Leiebil, flybillett og overnatting er allerede betalt.
 • Husk GPS og alt nødvendig tilleggsutstyr! Vi ønsker å benytte GPS på ALLE økter for å analysere gjennomføring. Det er viktig at dere husker klokke + lader + overføringskabel el. + PC.
 • Klær til både varmere og kaldere dager.
 • Utskrift av flybilletten din eller tilsvarende
 • Plastlomme til kart (A3 og A4)
 • Shorts og solbriller
 • Evt medisiner du bruker
 • Til de av dere som vet det kan bli aktuelt å ise ned: ta med en ispose som kan brukes om igjen, kan kjøpes på apotek. Da varer isposene i kretslagets medisinskrin litt lenger
 • Skotøy: viktig å ha med litt ulike par for å kunne redusere belastningen på beina. O-sko, joggesko er minimum, i tillegg er det lurt å ha med et par sko med bra demping og knotter, f eks Sarva eller Icebug. Innesko for bruk på treningssenteret.
 • Det er noen busker i terrenget som kan gi kløe. Vurder å ta med salve mot kløe, det er også mulig Zyrtec allergitabletter kan hjelpe (sjekk med apoteket hva de mener). Et annet forebyggende tiltak kan være å dekke de mest utsatte stedene med tape.
 • Badetøy, badehette, treningstøy og innesko som kan brukes på treningssenteret (som er gratis)
 • Vektbegrensing på flyet på 2x20kg og 1x10kg i håndbagasje
 • Håndklær og laken er på rommene. Men det kan være kaldt på natta og veldig tynne laken/dyner i senga; ta med en liten sovepose / pyjamas / ull el så du holder varmen
 • Frivillig: ta med hodelykt

Overnatting og mat

I Spania kommer vi til å bo i hytter på campingen LA MARINA, se kontaktinfo under. Vi belager oss på å lage middag selv de fleste dagene, men vil gå ut og ta en felles middag et par av dagene.

Camping Internacional LA MARINA
Ctra. N-332, Km. 76
03194 La Marina – La Marina d’ElxElche – Alicante – España
GPS: 38º 07′ 47″ / 0º 38′ 59″
Tel: + 34 965 419 200
Fax: + 34 965 419 110
http://www.campinglamarina.co.uk/

Campingen har eget treningssenter og spa.

Vi bor i 4-mannshytter som har kjøleskap, fryser, mikro osv.

Vi kommer til å veksle mellom å lage middag selv og gå ut og spise noen kvelder. Frokost, lunsj og kveldsmat ordner vi for det meste selv.

O-løp Costa Cálida

I år skal vi delta på to løp lørdag 20 februar. Det vil først være en langdistanse på morningen, også forflytter vi oss inn til byen Caravaca og deltar på ett sprintløp.

Alle er selv ansvarlig for å melde seg på til løpene. Dette bør nok ordnes gjennom klubben og så fort som mulig da påmeldingsgebyret for løpene skal betales før vi ankommer løpene. Påmeldingsfristen til arrangør er 11 februar.
Under løpene blir det brukt SI-brikker og ikke vanlige EMIT-brikker som vi vanligvis bruker i Norge. Noen klubber har slike brikker som en kan låne, så sjekk opp med din klubb om du kan få låne en, om du ikke får tak i dette så ta kontakt med en av lederne på samlingen så skal vi se om vi ikke kan hjelpe til med å få lånt en slik.

Informasjon om løpene og påmelding finner du her.

I 2014 ble det arranger world cup på det samme kartet som vi skal løpe langdistanse på. Tidligere kart finner du her.

Husk påmelding til både langdistanse og sprint (men ikke mellomdistansen).

Fordeling på leilighetene

De som har et kryss bak navnet er ansvarlig i hver hytte.

Ansvarlig i hver hytte skal sørge for at følgende blir gjort (det er lov å delegere):

 • ha et system på nøkler, når leiligheten er låst og ikke
 • at det er noenlunde ryddig i fellesrommene i leiligheten
 • sørge for at det blir handlet inn mat til måltider
 • at utgiftene blir riktig fordelt på de som bor der, dvs sørge for at regnskap blir ført
 • megle ved uenigheter, involvere ledere om nødvendig

1 Kristoffer Susort Kvale x
1 Johannes Djupesland
1 Henrik Haga Nesse
1 Johan Christie Ørke

2 Ingvild Paulsen Vie x
2 Marthe Svihus
2 Vilde Malmei
2 Sunniva Omdal

3 Marie Furland x
3 Hannah Malmei
3 Kristina Voll
3 Janne Tjørhom Aasheim

4 Alf Johan Walgermo Lima x
4 Morten Sundli
4 Oddvar Taksdal

Ledere

Hovedansvarlig: Morten Bjerga Sundli (954 71 949)
Alf Johan Walgermo Lima (900 19 383)
Oddvar Taksdal (901 29 777)

Spørsmål rundt samlinga rettes en av disse.

Utenom øktene

Vi oppfordrer dere til å ta med dere noe å holde på med utenom øktene; ulike spill, kortstokk, bok, solbriller og andre ting som det er artig å slappe av med.

Sykdom/ skade

Hva gjør vi om noen blir så syk/ skadet at man trenger medisinsk hjelp i Spania?

Da er det viktig å ha reiseforsikring – ALLE må ha det. Hvis du mangler, sørg for at det blir ordnet så snart som mulig. Sett mor eller far på saken. Forsikringsselskaper har vanligvis kveldsåpent.

I tillegg er det kjekt å ha Europeisk helsetrygdkort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med oppholdslandets egne statsborgere. Dere som har, tar med, dere som ikke har; vi kan ordne det nødvendige via telefon i tilfelle det blir aktuelt. Mer info om helsetrygdkortet.

Lederne har med enkelt førstehjelpsutstyr inkludert isposer på turen.

Er det noen som vet de har noe spesielt i forhold til skader og belastning vi må ta hensyn til så ønsker vi at dette blir flagget til en av lederne så tidlig som mulig før avreise.

Treningsplan

I planen har vi lagt vekt på å bruke de o-tekniske øktene vi tror dere får mest igjen for. Vi starter forsiktig og øker mengden etter hvert, det er et annerledes underlag der nede og det merker man i starten. En del av dere skal trene mindre enn det som er planlagt her. Tenk gjennom hva du tror er passelig for deg sett i forhold til hvor mye du har trent her hjemme i vinter.

Det er veldig viktig at du tar kontakt med en av lederne hvis du er syk/skadet eller er i ferd med å bli det, så vi kan komme med råd så tidlig som mulig.

Alternative treningsformer;

 • Styrke: vi har lagt inn noen styrkeøkter, det er ikke farlig å trene mer mage/rygg/armer. Beinøvelser kan dere gjøre mindre av – det er nok løping
 • Svømming: det er et innendørs basseng på campingen. Ta med svømmetøy (svømmehette er av og til påbudt).
 • Rulleski: Ta med om du ønsker det
 • Terrengsykler: det står at det er mulig å leie sykler der vi bor.

 

 

Si ifra om du mener vi har glemt noe viktig!

Legg igjen en kommentar