Info om Spania-samlingen i Alicante 2017

Se treningsplanen, avreisetidspunkter, viktige ting å pakke med osv.

Her finner du tidligere informasjon om samlinga.

Tidsplan reise nedover lørdag 25. februar

05:00 Oppmøte Stavanger Lufthavn (hele gjengen)
06:15 Avreise Stavanger til Alicante med SK4657
09:45 Ankomst Alicante (lokal tid)
11:30 Ankomst overnatting Alicante

Oppmøte er satt i god tid før siste innsjekking. Vi ønsker å ha god tid, dette fordi vi er en stor gruppe. Som dere ser kommer vi frem lørdags formiddag ved overnattinga. Vi skal reise i ca. 8 timer eller mer for de som starter langt unna flyplassen. For å minimere belastningen det er å reise så langt er det viktig at dere:

 • stiller uthvilt til reisen: hvis dere skal trene torsdag eller fredag før avreise  dette være rolig. Vær nøye med å få nok søvn dagene før reisen.
 • sørg for å få i dere nok vann og næring i løpet av reisen. Spis en god frokost før dere kommer til flyplassen. Dere bør ha to måltider i løpet av reisen. Matpakker, drikkeflaske og halspastiller eller lignende til flyreisen er lurt å ha.
 • slapp gjerne av underveis på flyet og på bilturen. Det er helt ok å si til sidekameraten at nå tar jeg en liten hvil.

Vi legger opp til en liten løpetur på kart etter ankomst overnattingen.

Hjemreise 5. mars

Det blir ikke noe trening på hjemreise dagen da vi reiser avgårde søndags morgen fra overnattingssted.

11:10 Avreise Alicante til Oslo (ankomst 14:55) med SK4676
15:55 Avreise Oslo til Stavanger (ankomst 16:50) med SK4035
17:10 Avreise Oslo til Haugesund (ankomst 18:00) med SK316

Vær og klima

Typisk temperatur på den tiden av året er det 15-17 grader og det er stort sett sol, men med fare for nedbør. Det kan også være litt vind. Temperaturen kan imidlertid falle en del, eller komme opp mot 20 grader hvis vi er heldig.

Pakketips og begrensninger

Som vanlig er det lurt å se gjennom kretslagets samlingstips og kjøreregler. Her lister vi opp noen ting som er spesielt viktig denne gangen:

 • Max 1 o-sekk og 1 bag per person. Hvis ikke er det ikke sikkert vi får plass i bilene – pakk lurt. Ta kontakt med oss ledere om du mener du må ha med mer.  Pakk i bag og ikke koffert (tar mindre plass og enklere å pakke inn i stappfulle biler)
 • Husk pass (sjekk at det er gyldig hele oppholdet)
 • Penger til mat og andre ting du skal kjøpe der nede. Husk at det ikke er sikkert bankkortet med visa electron fungerer overalt der nede. Leiebil, flybillett og overnatting er allerede betalt.
 • Husk GPS og alt nødvendig tilleggsutstyr! Vi ønsker å benytte GPS på ALLE økter for å analysere gjennomføring. Det er viktig at dere husker klokke + lader + overføringskabel el. + PC.
 • Klær til både varmere og kaldere dager.
 • Utskrift av flybilletten din eller tilsvarende
 • Plastlomme til kart (A3 og A4)
 • Shorts og solbriller
 • Evt medisiner du bruker
 • Til de av dere som vet det kan bli aktuelt å ise ned: ta med en ispose som kan brukes om igjen, kan kjøpes på apotek. Da varer isposene i kretslagets medisinskrin litt lenger
 • Skotøy: viktig å ha med litt ulike par for å kunne redusere belastningen på beina. O-sko og joggesko er minimum, i tillegg er det lurt å ha med et par sko med bra demping og knotter, f.eks Sarva eller Icebug. Innesko for bruk på treningssenteret.
 • Det er noen busker i terrenget som kan gi kløe. Vurder å ta med salve mot kløe, det er også mulig Zyrtec allergitabletter kan hjelpe (sjekk med apoteket hva de mener). Et annet forebyggende tiltak kan være å dekke de mest utsatte stedene med tape.
 • Badetøy, badehette, treningstøy og innesko som kan brukes på treningssenteret
 • Vektbegrensing på flyet på er 2 x 23kg og 1 x 8kg i håndbagasje (ta kontakt med ledere om du skal sjekke inn mer enn 1 bag da vi må rapportere inn størrelse på denne på forhånd)
 • Håndklær og laken er på rommene. Men det kan være kaldt på natta og veldig tynne laken/dyner i senga; ta med pyjamas/ull eller lignende så du holder varmen
 • Frivillig: ta med hodelykt

Overnatting og mat

I Spania kommer vi til å bo i hytter på campingen «Marjal Guardamar Camping & Resort», se kontaktinfo under. Vi belager oss på å lage middag selv de fleste dagene, men vil gå ut og ta en felles middag et par av dagene.

Marjal Guardamar Camping & Resort
Ctra. N-332, Km. 73
03140 Guardamar del Segura – 
Tel: + 34 965 484 945
http://www.marjalcostablanca.com/en/camping-resort-guardamar

Campingen har eget treningssenter, basseng og spa.

Vi bor i 4/5-mannshytter som har kjøleskap, TV, mikro osv.

Vi kommer til å veksle mellom å lage middag selv og gå ut og spise noen kvelder. Frokost, lunsj og kveldsmat ordner vi for det meste selv.

O-løp 

Vi får dessverre ikke med oss noen konkurranse der nede, men vi vil ha en treningsøkt med sportident brikker den 2. mars. Dette arrangeres av o-travel så det vil antagelig være noen andre som også deltar her. 

På «treningsløpet» vil det blir brukt SI-brikker og ikke vanlige EMIT-brikker som vi vanligvis bruker i Norge. Noen klubber har slike brikker som en kan låne, så sjekk opp med din klubb om de har en du kan få låne av de. Om du ikke får tak i dette, gi beskjed til en av lederne så skal vi prøve å få fikset noe. Vi trenger en tilbakemelding på ditt SI-nummer før avreise, og så fort som mulig. Så fort du får tak i en SI-brikke eller ser at du ikke får tak i en så gi tilbakemelding til Morten

Fordeling på leilighetene

De som har et kryss bak navnet er ansvarlig i hver hytte.

Ansvarlig i hver hytte skal sørge for at følgende blir gjort (det er lov å delegere):

 • ha et system på nøkler, når leiligheten er låst og ikke
 • at det er noenlunde ryddig i fellesrommene i leiligheten
 • sørge for at det blir handlet inn mat til måltider
 • at utgiftene blir riktig fordelt på de som bor der, dvs sørge for at regnskap blir ført
 • megle ved uenigheter, involvere ledere om nødvendig

1 Johannes Djupesland x
1 Sigurd Paulsen Vie
1 Johan Christie Ørke
1 Jostein Baustad

2  Sunniva Omdal x
2 Ingvild Paulsen Vie
2 Marthe Svihus
2 Kristina Voll

3 Marie Line Furland x
3 Hannah Malmei
3 Ingrid Omdal
3 Sara Nystrøm Olsen

4 Alf Johan Walgermo Lima x
4 Morten Sundli
4 Oddvar Taksdal

Ledere

Hovedansvarlig: Morten Bjerga Sundli (954 71 949)
Alf Johan Walgermo Lima (900 19 383)
Oddvar Taksdal (901 29 777)

Spørsmål rundt samlinga rettes til en av disse.

Utenom øktene

Vi oppfordrer dere til å ta med dere noe å holde på med utenom øktene; ulike spill, kortstokk, bok og andre ting som det er artig å slappe av med.

Sykdom/ skade

Hva gjør vi om noen blir så syk/ skadet at man trenger medisinsk hjelp i Spania?

Da er det viktig å ha reiseforsikring – ALLE må ha det. Hvis du mangler, sørg for at det blir ordnet så snart som mulig. Sett mor eller far på saken. Forsikringsselskaper har vanligvis kveldsåpent.

I tillegg er det kjekt å ha Europeisk helsetrygdekort. Kortet dokumenterer at du har rett til nødvendig helsehjelp på lik linje med oppholdslandets egne statsborgere. Dere som har, tar med, dere som ikke har; bestill dette nå. Mer info om helsetrygdekortet.

Lederne har med enkelt førstehjelpsutstyr inkludert isposer på turen.

Er det noen som vet de har noe spesielt i forhold til skader og belastning vi må ta hensyn til så ønsker vi at dette blir flagget til en av lederne så tidlig som mulig før avreise.

Treningsplan

I planen har vi lagt vekt på å bruke de o-tekniske øktene vi tror dere får mest igjen for. Vi starter forsiktig og øker mengden etter hvert, det er et annerledes underlag der nede og det merker man i starten. En del av dere skal trene mindre enn det som er planlagt her. Tenk gjennom hva du tror er passelig for deg sett i forhold til hvor mye du har trent her hjemme i vinter.

Det er veldig viktig at du tar kontakt med en av lederne hvis du er syk/skadet eller er i ferd med å bli det, så vi kan komme med råd så tidlig som mulig.

Alternative treningsformer;

   • Styrke: vi har lagt inn noen styrkeøkter, det er ikke farlig å trene mer mage/rygg/armer. Beinøvelser kan dere gjøre mindre av – det er nok løping
   • Svømming: det er et innendørs basseng på campingen. Ta med svømmetøy (svømmehette er påbudt).
   • Rulleski: Ta med om du ønsker det


Si ifra om du mener vi har glemt noe viktig!

Legg igjen en kommentar